Warmińsko-Mazurski Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Olsztynie

89 526 44 39 wew. 45

infolinia techniczna (pon-pt):

700  - 1500 

 

 Polski Ebazarek

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

CZARNY CZOSNEK Z MAZUR

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Nie

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

3,00 zł/szt Cena do negocjacji

Kamieńczyk

Powiat Ostródzki / Gmina Miłomłyn

Czarny czosnek powstaje podczas procesu  fermentacji / karmelizacji. Przez kilkanaście dni poddawany jest odpowiedniej temperaturze i dużej wilgotności gdzie zmienia swój kolor, smak, strukturę i zapach oraz swoje właściwości.

Tworzą się związki biologiczne, dzięki czemu czarny czosnek wpływa korzystnie na cały nasz organizm. Ma m.in. działanie przeciwzapalne, przeciwcukrzycowe i przeciwnowotworowe.

Jego smak przypomina suszoną śliwkę, sos sojowy czy anyż, określany jako umami czyli tzw. piąty smak.

Czarny czosnek obniża poziom cholesterolu, reguluje poziom cukru i buduje odporność. Ze względu na jego delikatne właściwości pobudzające dobrze go spożywać rano.

Nadaje się bezpośrednio do spożycia.