Warmińsko-Mazurski Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Olsztynie

605 098 542

infolinia techniczna (pon-pt):

700  - 1500 

UWAGA!
TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ NA POMARAŃCZOWYM TLE PRZY OGŁOSZENIU.

 Polski Ebazarek

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

Mąka Pszenna Młyn w Rynku

Certyfikat

Certyfikat

Tak

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Rynek

Powiat Nowomiejski / Gmina Grodziczno

Mąka Pszenna 5 kg i 10 kg

Mąka 100% naturalna, nie posiada polepszaczy ani enzymów poprawiających właściwości wypiekowe.

Młyn w Rynku jest członkiem sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle, a także posiada certyfikat Produkt Warmia Mazury, który potwierdza wysoką jakość naszych produktów połączoną z lokalnym pochodzeniem.

Typ 550
Ten typ jest idealny do "cięższych" wypieków. Na przykład do ciast drożdżowych, a także racuchów czy pączków. Można ją również wykorzystać do wyrobu pierogów, makaronów, klusek i chleba tostowego.

Mąka pszenna jest również dostępna w typach: 500, 650, 750 i graham (mąka razowa).

Typ 500

Ten typ mąki ma wiele zastosowań. Można ją wykorzystać do: ciast o bardziej zwartej strukturze - w szczególności kruchych, półkruchych i parzonych (ale też francuskich i półfrancuskich), naleśników i omletów, wyrobu makaronów oraz różnorodnych klusek, pierogów, kopytek i knedli, a także zagęszczania zup czy sosów.

Typ 550

Ten typ przydaje się do "cięższych" wypieków. Na przykład do ciast drożdżowych, a także racuchów czy pączków. Można ją również wykorzystać do wyrobu pierogów, makaronów, klusek i chleba tostowego.

Typ 650

Typ mąki 650 używa się do wyrobu pieczywa.

Typ 750

Ten typ jest idealny do wyrobu chleba zwykłego.

Mąka razowa (graham)

Z tej mąki można piec pieczywo typu graham i krakersy.

Więcej informacji na www.mlynwrynku.com